Skip to main content

Frittstående eller integrert?

Når det gjelder hvitevarer snakkes det gjerne om frittstående, halvintegrert, innbygging, integrert eller integrerbart. Blir du litt forvirret av de ulike termene? Her kommer en kort forklaring!

Frittstående 

Frittstående hvitevarer settes løst på gulv, uten å måtte dekkes av kjøkkenfronter eller festes i innredningen.
Teknologien på integrert og frittstående er så og si lik, men fordelen med frittstående hvitevarer, er at man får mer volum for samme 60 cm bredde, samtidig som man kan plassere dem i en nisje. Du trenger heller ikke tenke like mye på lufting rundt produktet, og du kan plassere hvitevarene akkurat der du har plass til dem. I nyere frittstående kjøleprodukter er det også mulighet for innsyn via kamera eller liknende.
Side-by-side, kjøleskap, kombiskap, fryseskap/fryseboks, vaskemaskin og tørketrommel er eksempler på frittstående hvitevarer.

Frittstående kjøl/frys og innebygget vinskap. Foto: Temptech

Innbygging

Termen «for innbygging», brukes om hvitevarer der fronten ikke skal dekkes til med kjøkkenfronter og enkelt kan bygges inn i en nisje. Eksempler på hvitevarer for innbygging: Oppvaskmaskiner, stekeovner, kombiovner, mikrobølgeovner, koketopper, kaffemaskiner og vinskap. På feks. oppvaskmaskinen er det kun deksel på sider og front, da toppen skjules ved at oppvaskmaskinen plasseres under benkeplaten.

Halvintegrert

Halvintegrert brukes som regel om oppvaskmaskiner hvor kontrollpanelet er synlig i front. Da vil kjøkkenfronten ikke gå helt opp under benkeplaten.

Integrert

Ulike termer, men samme betydning: Hel- eller fullintegrerte, integrerte/integrerbare hvitevarer kommer uten frontdeksler, slik at dine kjøkkenfronter kan monteres på hvitevaren. Like fronter over alt gir et sømløst og ryddig uttrykk. Fryseskap, kjøleskap, kombiskap og oppvaskmaskiner er eksempler på integrerte hvitevarer.


Andre artikler

Kan jeg løse problemet selv?

Noen ganger kan feilmeldinger og andre problemer med hvitevarer ha enkle løsninger! Her beskriver vi grunnleggende bruk og vedlikehold, samt mulige løsninger for hyppigst rapporterte problem.

Energimerking

Energimerkeordningen er utviklet for å gi forbrukere informasjon om energiforbruket til husholdningsprodukter.

Reservedeler og tilbehør

I mange tilfeller kan en hvitevare enkelt repareres ved å erstatte deler. Disse delene kan du lett montere selv. Vi er behjelpelig med bestilling av reservedeler og tilbehør.

Hva er EE-avfall?

EE-avfall er alle produkter som bruker strøm eller går på batterier, inkludert ledninger og annet som benyttes sammen med elektriske eller elektroniske produkter.